DETALII EUROTEST:

Eurotest-ul reprezinta o parte integranta a formarii profesionale a monitorilor de schi, fiind considerat cel mai inalt nivel de calificare recunoscut in Uniunea Europeana. Absolvirea testului Eurotest da posibilitatea parcurgerii cursului si a examenului Eurosecuritate.

Certificatul Eurotest are valabilitate nedeterminata si este emis de Autoritatea Competenta a fiecarui stat semnatar al Memorandumului de Intelegere privind recunoasterea calificarii profesionale, in baza Directivei 2005/36/CE. Memorandumul de intelegere prevede ca monitorii de schi care au promovat Eurotest-ul si au dobandit in statul lor membru de origine competentele legate de siguranta in conformitate cu cerintele testului EuroSecurity, precum si competentele pedagogice necesare pentru diploma de cea mai inalta calificare ca monitor de schi profesionist, vor primi un card profesional pilot in tara lor de origine. Cardul profesional va fi recunoscut de toate statele membre ale UE care aplică MoU. Acest lucru le va permite monitorilor de schi sa beneficieze de recunoasterea automata a calificarilor lor in tarile in cauza.

Eurotest-ul reprezinta un test de performanta (slalom urias), cerintele sale de organizare fiind stabilite prin Anexa I a MoU, care prevede o scutire de la Eurotest in cazul unei clasificari FIS. Aceasta clasificare se acorda la obtinerea a 100 de puncte FIS schi alpin pentru barbati si 85 de puncte FIS schi alpin pentru femei. Detaliile sunt prezentate la punctul 5 din MoU.

MoU si conditii de organizare si validare a testului Eurotest.

EUROTEST ROMANIA 2019 – AZUGA: 5 – 7 MARTIE 2019

Federatia Romana Schi Biatlon (FRSB) si Scoala Romana Schi – Asociatia Nationala a Monitorilor de Schi din Romania, organizeaza testul EUROTEST pentru monitori de schi. Testul se desfasoara cu avizul Grupului de Lucru al Comisiei Europene, in statiunea Azuga, in perioada 5 – 7 martie 2019. Taxa participare: 250 lei. Aceasta taxa include antrenamentul cronometrat si cursa din data de 7 martie. Fisa de inscriere – se completeaza si se trimite prin e-mail la: contact@cnfm.ro, pana la data de 26 februarie 2019.

FISA DE INSCRIERE EUROTEST 2019 (PDF)

FISA DE INSCRIERE EUROTEST 2019 (DOC)

TIPUL TESTULUI: Probă de slalom uriaș (două manșe). Candidații care sunt declarați admiși după prima manșă nu pot participa la manșa a doua. Candidații care sunt declarați respinși după prima manșă pot participa la manșa a doua. Ordinea de start pentru manșa a doua este inversată.

CRITERII DE TRECERE A TESTULUI: Masculin – Timp egal sau inferior TB (timp de bază) + 18% Feminin – Timp egal sau inferior TB (timp de bază) + 24% Promovarea testului Eurotest este validată de o comisie internațională (Franța, Italia, România). Autoritatea competentă asigură candidaților care promovează testul – certificatul Eurotest.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE: Înscrierea pentru testul EUROTEST se face doar prin intermediul autorității competente în România: Federația Română Schi-Biatlon (FRSB). Pentru a putea participa la test, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– Fișă înscriere (se completează și se depune online la adresa contact@cnfm.ro). ÎNSCRIERILE SE FAC PÂNĂ LA DATA DE 26 FEBRUARIE 2019

– Licență validă monitor schi

– Dovada achitării taxei de participare: 250 lei (cu mențiunea Taxă Participare Eurotest). Plata se face în contul Federației Române Schi Biatlon (FRSB): RO 08 RNCB 0090000508230001, Banca BCR, București.

– Posesorii de certificate profesionale de la Ministerul Muncii, eliberate în urma absolvirii unui curs de formare profesională pentru ocupația monitor schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zăpadă, se pot înscrie la Eurotest în baza: Certificatului (original + copie), Diploma bacalaureat (copie), Carte identitate (original + copie). Dosarul se depune la Secretariatul din cadrul Pensiunii Pasul Clăbucetului – Predeal, Str. Teleferic 13B.

Condiții speciale: Înainte de participarea la test, pentru eliberarea numărului de concurs, candidații trebuie să prezinte obligatoriu: licența de monitor, în original / cartea de identitate, în original / dovada plătii taxei de participare (copie sau original). Casca de schi este obligatorie pe durata testului. Se recomandă purtarea de echipament / protecție specifice probei de slalom uriaș. Înscrierea la test se face prin semnarea fișei de înscriere și acordul de participare pe proprie răspundere. Organizatorul nu poate fi tras la răspundere în caz de accident sau pagube produse terților.

Secretariat: Pensiunea  Pasul Clăbucetului – Predeal, str. Teleferic 13B. Doina Nărea (0733606361)