Informatii curs formare monitor de schi sau snowboard:

  1. Cum se face inscrierea la curs? – Inscrierea se face prin completarea formularului de inscriere din sectiunea “Inscriere”, iar rezervarea ferma a locului la curs se face prin achitarea avansului de 500 de lei, in contul specificat prin email.
  2. De ce acte am nevoie pentru inscriere? – Actele sunt cele specificate in descrierea cursului de formare. In principiu in prima faza avem nevoie sa ne trimiteti prin email “Contractul de formare profesionala” (pe care il aveti atasat in emailul cu detaliile de plata a avansului) cat si o copie dupa CI. Ulterior toate actele, vor trebui aduse in original atunci cand ne vom intalni in prima zi a cursului.
  3. Cui ii este adresat cursul? – Aceste detalii sunt specificate in descrierea cursului de formare. Cursul este adresat tuturor celor care stapanesc schiul sau snowboardul la un nivel peste mediu – avansat si care doresc sa invete metodica de predare a cursului si sa obtina certificatul care le atesta aceste cunostiinte (certificat acreditat de Ministerul Muncii) si cu care isi pot desfasura legal profesia pe partii.
  4. Ce atesta certificatul? – Certificatul atesta cunostiinte de predare atat pe partea de schi cat si pe partea de snowboard. Desi certificarea este pentru ambele sporturi, specializarea la curs va fi doar intr-un singur sport fie schi, fie snowboard.
  5. Cat dureaza cursul? – Cursul dureaza pe toata perioada specificata in descrierea cursului.
  6. Cand se da examen? – Examenul este de obicei in ultima zi de curs. Daca acest lucru nu ne este acordat de catre cei de la Minister, atunci vom anunta o data ulteriora, dar incercam pe cat posibil sa il sustineti in ultima zi de curs.
  7. Ce este asigurat in costul cursului? – Costul cursului asigura partea de formare atat teoretica cat si practica, suportul de curs, sustinerea examenului si eliberarea certificatului.
  8. Ce nu este inclus in costul cursului? – Costul cursului nu asigura cazarea si mesele participantilor pe durata cursului si deasemenea nu asigura costul skipass-ului (care, in medie, a ajuns pentru cursurile trecute, in jurul sumei de 300-500 de lei/cursant/toata perioada – in functie bineinteles si de conditiile de schi existente la momentul respectiv). Echipamentul de schi personal nu este inclus in costul cursului, dar putem facilita inchirierea acestuia de la centrul de inchiriere partener. Pentru a sta grupati, o sa va trimitem noi cateva sugestii de cazare in zona (cost aprox. 100 lei/zi/persoana/mic-dejun inclus).
  9. Cand se elibereaza certificatul? – De obicei in 2-4 saptamani de la data sustinerii examenului. Acest proces nu depinde de noi si este la latitudinea Ministerului Muncii (ANC) cand elibereaza diplomele. Pana la eliberarea certificatului, va putem acorda o adeverinta de absolvire, care tine loc (inclusiv legal – pentru angajare) certificatului.