RAPORT DE ACTIVITATE PRIVIND DESFASURAREA TESTULUI EUROTEST
EDITIA A III-A
DATA : 05.03-07.03.2019
Partia: Sorica (Azuga), omologare FIS nr. 10593/10/12
Program desfasurare competitie:
5.03.2019 la ora 18:00 a avut loc sedinta tehnica la Pensiunea Pasul Clabucetului din Predeal.
6.03.2019 ora 10:30 start prima mansa de antrenament cronometrata
11:30 start a doua mansa de antrenament cronometrata
18:00 Sedinta tehnica
7.03.2019 ora 09:30 start prima mansa oficiala
11:10 start a doua mansa oficiala
La startul competitiei au fost prezenti competitori din Romania cat si competitori din San Marino si Italia, astfel, aceasta editie, fiind prima editie cu participare internationala.
Au fost prezenti un numar total de 54 de participanti.
Delegatia pentru validarea testului a fost formata din :
Ca si deschizatori
Romania in ultimii 4 ani nu a reusit sa trimita schiori pentru calibrare si astfel ni s-a oferit sansa sa participam cu 3 deschizatori romani pentru ai putea calibra folosindu-ne de prezenta celor trei deschizatori straini. La start pentru calibrare din partea Romaniei au participat:
Albulet Bianca , Szilagyi Andrei si Tudoran Claudiu, toti 3 obtinand coeficientul necesar pentru validare.
Albulet Bianca: 0.8839
Szilagyi Andrei: 0.8808
Tudoran Claudiu: 0.9275
Competitia s-a desfasurat pe durata a doua zile, vremea a fost favorabila iar calitatea zapezii foarte buna. Federatia Romana de Schi-Biatlon a pus la dispozitia organizatorilor materialele necesare pentru desfasurarea competitiei iar reprezentantii statiunii Azuga au reusit sa ofere tot sprijinul necesar unei competitii conform normelor FIS in vigoare.
Comitetul de organizare a fost format din :
Reprezentant FRSB Marcel Fratila, din partea statiunii Azuga Vasile Richea, din partea ANMSR Doina Narea.
Cu ajutorul membrilor din Asociatie am reusit sa acoperim numarul necesar de oameni pentru o buna organizare a testului.
Slalomul urias a fost montat de catre Stephane Tissot, cu o distanta medie intre porti de 25m si un numar total de 34 de viraje. Comisia de validare a fost prezenta cu cate un membru la start, la mijlocul partiei si la sosire. Au fost verificate conditiile de pastrare a zapezii pentru a exista o sansa echitabila pentru toti concurentii, respectarea numerelor de start si verificarea aleatorie a participantilor prin cererea unui act de identitate in zona startului iar la sosire o buna trasparenta a timpilor afisati si validarea acestora de catre juriul din zona sosirii.
Regulamentul testului presupune ca cei 3 deschizatori sa realizeze o mansa de deschiderea concursului si o mansa de inchidere a concursului, lucru facut de cei 3 deschizatori straini cat si de cei 3 romani prezenti la start pentru calibrare.
Timpul de baza calculat pentru prima mansa a fost :
46.58
Timpul de baza calculat pentru a doua mansa a fost :
45.70
Timpii de referinta au fost stabiliti pentru prima mansa iar cei calificati nu au participat in a doua mansa. Ordinerea numerelelor de start pentru a doua mansa a fost inversa fata de cea din prima mansa.
Dupa prima mansa s-au calificat un numar de 5 monitori de schi
Dupa a doua mansa nu au mai fost candidati care sa reuseasca .
In urma unei sedinte de validare a testului organizat in statiunea Azuga in data de 7.03.2019, comisia straina impreuna cu Marcel Fratila din partea FRSB si Albulet Bianca din partea ANMSR au inmanat certificatele de absolvire a Eurotestului candidatilor care au reusit, acestia urmand sa participe la modulul de Eurosecuritate.
Comitetul de organizare a testului a primit un feedback foarte bun din partea comisiei de validare!
Modulul Eurosecuritate (siguranta in afara partiilor de schi) face parte din proiectul european de implementare a unor teste unice pe teritoriul Uniunii Europene in vederea pregatirii monitorilor de schi din statele membre pentru a putea conduce un grup de clienti in afara partiilor amenajate. Implementat de Federatia Romana de Schi si Biatlon alaturi de:
Asociatia Nationala a Scolilor de schi din Romania „ ANSSR” si Asociatia Nationala a Monitorilor de schi din Romania „ ANMSR” in parteneriat cu
Ecole National de Ski et d’Alpinisme „ ENSA” Chamonix , Franta
Pentru a participa la acest curs delegatia Romaniei, 6 persoane , din care 4 cursanti si 2 formatori , se vor deplasa pentru perioada 01.04-12.04.2019 in Chamonix . Masina pentru aceasta deplasare va fi pusa la dispozitie de catre Federatia Romana de Schi si Biatlon.
Delegatia Romaniei va fi compusa din :
Formatori: Albulet Bianca, Ignatescu Daniel
Cursanti: Ciobanu Mara, Moldovan-Dragos Dan, Nisipeanu Alexandru si Pop Mihail
Grupul din Romania va fi integrat in sistemul scolii de schi si alpinism de la Chamonix, cazarea , masa si cursurile avand loc in acelasi timp si loc cu studentii francezi. Timp de 2 saptamani vom avea ocazia sa formam oameni pregatiti sa lucreze oriunde in Uniunea Europeana ca si monitori de schi.